Waterdichting en bescherming van betonnen structuren

Contacteer ons

Beton waterdicht maken?

Als dé specialist in de behandeling, bescherming en herstelling van beton werkt Contreat met de Xolutec technologie: een innovatieve en slimme manier voor de duurzame waterdichting en bescherming van betonnen structuren in extreme omstandigheden, waar een hoge chemische weerstand vereist is.

De kracht van Xolutec

Xolutec is een nieuwe dimensie in duurzaamheid. Het tweecomponenten scheuroverbruggend membraan MasterSeal M 790 op basis van Xolutec, maakt de toevoer en afvoer van waterzuiveringsinstallaties, pijpleidingen voor rioleringen, biogasinstallaties en secundaire inkuipingen (opvangbekkens) naadloos waterdicht.

We kunnen de MasterSeal M 790 coating toepassen op diverse ondergronden, zowel binnen als buiten, zowel droog als nat: op horizontale en verticale ondergronden, op beton, cementgebonden mortel en stalen ondergronden en op gewapend beton tegen chemische aantasting, corrosie en carbonatatie.

5 voordelen van Xolutec

Snelle uitharding: ook bij lage temperaturen, dus een snelle ingebruikname

Ongevoelig voor vocht

Toepasbaar in uiteenlopende verwerkingsomstandigheden: verminderde kans op eventuele vertragingen of defecten

Lange onderhoudscycli & lagere levenscycluskosten: aanzienlijke daling van de totale installatiekosten

Laag VOS-gehalte, snel aan te brengen

  • Het water dat door de leidingen stroomt, bevat zwavelverbindingen die door bacteriën worden omgezet in waterstofsulfide (H2S), dat vervolgens uit her rioolwater ontsnapt 1.

  • Dit gas kan door andere bacteriën worden geoxideerd, zodat zwavelzuur (H2SO4), ontstaat dat beton aantast door zijn zeer lage pH-waarde.Dit verschijnsel staat bekend als biogene zwavelzuuraantasting 2.

  • Deze zuuraanvallen komen voor in het bovenste gedeelte van riolen en kunnen de dikte van niet beschermd beton met 6 tot 12 mm per jaar verminderen.

De waterdichte oplossing voor uw beton?

Neem meteen contact met ons op en wij vertellen u graag meer over de Xolutec technologie om uw betonnen structuren waterdicht te maken en duurzaam te beschermen.